U kampanji “Za naše krstaše”

VIDEO K9: U toku je kampanja Spasimo pticu sa nacionalnog grba – „Za naše krstaše!“, koju je pokrenulo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. U pitanju je prikupljanje novčanih sredstava koja će biti iskorišćena za dalji rad na opstanku orla krstaša, ptice grabljivice koja se nalazi na našim nacionalnim obeležjima.

0
17

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pokrenulo je veliku kampanju pod nazivom „Za naše krstaše!“ kako bi prikupili novac neophodan za dalji rad na zaštiti i povećanju populacije orla krstaša, ptice koja je simbol na našim nacionalnim obeležjima, a koja je godinama na ivici opstanka.

Neophodna je novčana pomoć koja će biti iskorišćena za obilazak gnezda u Vojvodini u periodu od šest meseci, u teškim terenskim uslovima, te je neophodno obezbediti gorivo, hranu i smeštaj za čuvare krstaša. Kako bi bio osiguran opstanak mladih koji napuštaju roditeljsko gnezdo, potrebna su i dva uređaja za satelitsko praćenje uz pomoć kojih će čuvari moći trenutno da reaguju ukoliko ptice zapadnu u opasnost.

Najveće pretnje opstanku orla krstaša u našoj zemlji su ubijanje, trovanje i nestanak staništa pogodnog za gnežđenje i ishranu. Vrlo su osetljivi na uznemiravanje u periodu gnežđenja i odgoja mladih od marta do avgusta meseca, a novčana sredstva su neophodna upravo zato da bi u tom periodu bili štićeni.

Svi koji žele da doniraju novac “Za naše krstaše!”, iz Srbije ili inostranstva, mogu to učini putem sajta donacije.rs ili direktnom uplatom na račun Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a određen broj donatora očekuju i lepi pokloni u znak zahvalnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.