U kampanji “Unapredi rodnu ravnopravnost”

VIDEO K9: U zgradi Skupštine Vojvodine danas je održana druga Info-sesija u okviru kampanje "Unapredi rodnu ravnopravnost", u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

0
19

Prema Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, svi organi javne vlasti, poslodavci koji zapošljavaju više od 50 zaposlenih, sindikati, političke stranke i tela za rodnu ravnopravnost, obavezni su da Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog podnose Godišnji izveštaj o rodnoj ravnopravnosti.

Cilj kampanje “Unapredi rodnu ravnopravnost” jeste da sve obveznike podseti na ovu obavezu i pruži im smernice za pripremanje tog izveštaja.

Svaka država i društvo, kako je rečeno, treba da počiva na načelu pravde, a da bi se to ostvarilo, ona mora biti jednako dostupna svim građanima koji moraju biti ravnopravni. Zbog patrijarhalnog nasleđa, različite razvijenost pojedinih područja, stereotipa koji postoje, jednakost između muškarca i žene kod nas još uvek nije postignuta u svim segmentima društva.  

Na skupu je bilo reči i o publikaciji Smernice koja treba da posluži za laganu, korektnu primenu Zakona o rodnoj ravnopravnosti.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kampanju “Unapredi rodnu ravnopravnost” organizuje u partnerstvu sa projektom nemačko-srpske razvojne saradnje “Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji” koji sprovodi GIZ.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.