U iščekivanju sednice Skupštine AP Vojvodine

VIDEO K9: Nakon decembarskih izbora, pored dešavanja u Narodnoj skupštini, formiranja vlade i pripreme za lokalne izbore, o zasedanjima Skupštine Vojvodine najmanje se govori u javnosti. To, prema mišljenju pokrajinskog poslanika Branislava Grubačkog, rečito govori o poštovanju i nivou pokrajinske izvršne vlasti u Srbiji.

0
23

Pokrajinski parlament od decembarskih izbora održao je samo jednu sednicu, 9. februara, kojom je predsedavao najstariji poslanik Miroslav Španović.

Predsednik i potpredsednik Skupštine Vojvodine biće, kako je tada rečeno, izabrani narednih dana, u zakonskom roku, a o nastavku konstitutivne sednice poslanici će biti obavešteni, što se do danas nije desilo, niti ima naznaka o tome kada će biti formirana vojvođanska vlast.

Na sednici Skupštine Vojvodine, 9. februara, potvrđeni su mandati svih 120 poslanika, među kojima i Branislava Grubačkog iz redova opozicionog, Zeleno levog fronta.

Tridesetak poslanika Srbije protiv nasilja podeljeni su u četiri poslanička kluba, navodi Grubački, koji će,kako se nada, delovati zajedno u narednom periodu. Grubački tvrdi da su izbori pokradeni na svim nivoima, a da su u Vojvodini bili nametnuti.

U novom sazivu Pokrajinskog parlamenta, podsetimo, 66 polslanika ima lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, “Srbija protiv nasilja” 30, Savez vojvođanskih Mađara devet, Socijalistička partija Srbije i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije po sedam mandata i Ruska stranka jedan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.