U hladovini na Štrandu

VIDEO K9: Na gradskoj plaži danas počinje šesta po redu manifestacija ,,Pod krošnjama na Štrandu'' koja ima cilj da promoviše jezike manjina, kao i kulturu i običaje manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.

257

Kroz popodnevne jezičke radionice na Štrandu, deca uzrasta od 5 do 12 godina imaće priliku da nauče 20-tak pojmova dnevno na nekom od jezika manjina i da se upoznaju sa kulturom i običajima, mađarske, rumunske i rusinske manjinske zajednice.

“Novina ove godine je da pored tri jezika manjinske zajednice koja će se raditi, to su mađarski rumunski i rusinski jezik, uvodimo i nedelju znakovnog jezika koji je zapravo maternji jezik osoba sa nekim stepenom oštećenja sluha”, navela je Nataša Heror, organizatorka manifestacije ,,Pod krošnjama na Štrandu”.

Ona je istakla da kroz jezičke radionice koje se održavaju svakog dana od 19 do 20 časova i kvizove znanja, godišnje prođe 30-tak dece.

“Kurseve drže profesori engleskog jezika, verovali ili ne, i oni su jednostavno kroz taj princip, kroz igru, i kroz te mogućnosti obezbeđuju deci da preko 100 reči nauče u toku nedelju dana”, kazala je Heror.

Manifestaciju, koja će trajati do 11. avgusta, organizuju Heror Media Pont, Gradska biblioteka i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.