U Grčku uz vakcinu ili PCR test

VIDEO K9: Građani Srbije moći od sredine maja da putuju u Grčku sa potvrdom o vakcinaciji ili negativnim PCR testom saopšteno je danas u Beogradu.

0
23

Građani Srbije moći će od 14. maja da putuju u Grčku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji ili uz negativan PCR test, izjavio je grčki ministar turizma u Beogradu Haris Teoharis, nakon što je, sa ministarkom Tatjanom Matić, potpisao Zajedničku izjavu o saradnji ministarstava tokom i posle pandemije korona virusa.

Srbija će biti peta zemalja na svetu, uz SAD, Veliku Britaniju, Izrael i Maltu, čiji će građani moći da uđu u Grčku. Uslov je da građani imaju potvrdu o vakcinaciji bilo kojom vakcinom jer će Grčka prihvatiti i rusku i kinesku vakcinu koje još nisu prihvaćene na nivou EU.

Za nevakcinisane će za ulazak u Grčku biti obavezan negativan PCR ili antigenski test, dok za decu do 10 godina starosti neće biti potrebna vakcina niti test.

Za ulazak naših građana biće otvorena dva granična prelaza iz Severne Makedonije i jedan iz pravca Bugarske.

Grčki ministar je najavio i da će Grčka od maja početi vakcinaciju svih svojih radnika u turističkom sektoru kako bi zdravstvena bezbednost bila obostrana. Matić je najavila da će u narednom periodu biti potpisan i poseban memorandum sa grčkim Ministrstvom za digitalnu upravu o priznavanju naših digitalnih sertifikata i potvrda o vakcinaciji ili negativnim testovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.