U Futogu počela izgradnja sportskog kompleksa

VIDEO K9: Polaganjem kamena temeljca u Futogu je danas simbolično označen početak izgradnje sportskog kompleksa.

0
56

Budući sportski kompleks u Futogu imaće zatvoreni olimpijski bazen 50x25m, zatvoreni mali (dečiji) bazen 25x7m, otvorene sportske tereni, po dva košarkaška, odbojkaška i teniska, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateću saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Novog Sada na obeležavanju početka izgradnje ovog kompleksa.

“Ovo je velika stvar, pre svega za Futog, ali i za ceo Novi Sad, jer radi se o trenutno najvećoj investiciji koja se finansira iz budžeta Grada, vrednoj milijardu i 750 miliona dinara. Zaokružujemo ovaj sportski kompleks i pored postojeće hale, gradimo najsavremeniji zatvoreni bazenski kompleks, gde ćemo, pored onog na Spensu, dobiti još jedan olimpijski bazen, a gradi se i mali bazen. Prvi put smo kao Grad ugovarali ovaj posao po žutoj knjizi, što znači istovremeno projektovanje i izgradnju kako bismo što brže realizovali veliku investiciju i motivisali kompanije da se udružuju u konzorcijume. Nakon problematične sanacije zatvorenih bazena na Spensu, sada su tamo stvoreni fenomenalni uslovi, omogućili smo da se bazeni na Sajmištu koriste i zimi, a sada dobijamo treći ozbiljan bazenski kompleks”, rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Sportski kompleks u Futogu imaće jedan sprat i prostiraće se na bruto površini od 5.065 m2. Površina prizemlja iznosi 3.578 m2, dok je površina 1. sprata 1.487 m2.

U prizemlju objekta nalaziće se bazeni, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji, dok će na prvom spratu biti smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i ostalo.

Tribine za gledaoce biće na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena.

Novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov, tako da će leti će biti prijatnije njegovo korišćenje.

Sportski kompleks u Futogu, kako je rečeno, biće izgrađen do novembra 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.