U fokusu širenje mreže ombudsmana

VIDEO K9: Tačan broj kancelarija ombudsmana u našoj zemlji, kojih ima više od dvadeset, nije poznat, jer se neke formiraju, a neke gase, a jedan od ciljeva Udruženja ombudsmana Srbije je proširivanje mreže zaštitnika građana, rekla je za Kanal 9 odnedavno nova predsednica ovog Udruženja, Marina Popov Ivetić.

0
13

Nova predsednica Udruženja ombudsmana Srbije, sa mandatom od četiri godine, od 1. avgusta je Marina Popov Ivetić, Lokalni ombudsman Grada Novog Sada.

Udruženje ombudsmana Srbije je osnovano 2016. godine kao Udruženje lokalnih ombudsmana Srbije, koje je promenilo naziv u današnji 2018, nakon pridruživanja Pokrajinskog ombudsmana.

Jedan od osnovnih ciljeva Udruženja je, kako je istakla, svakako i unapređenje i rad institucije ombudsmana, s obzirom da je reč o relativno mladoj instituciji u našoj zemlji.

U narednom periodu akcenat u radu će biti na proširivanju mreže ombudsmana čijih kancelarija u Srbiji ima preko dvadeset.

Udruženja ombudsmana Srbije je u prethodnom periodu ostvarilo i saradnju sa međunarodnim institucijama, među kojima i sa udruženjem ombudsmana na evropskom nivou čiji je predsednik profesor na Univerzitetu u Novom Sadu Dragan Milkov, navela je Popov Ivetić. Dodala je i da su pre tri godine imali posetu četiri ombudsmana, iz Italije, Španije, Nemačke i Austrije te izrazila nadu da će u narednom periodu realizovati planiranu uzvratnu posetu koja je izostala zbog pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.