U FABRICI AUTO-DELOVA POSAO ZA 500 RADNIKA

1091

Američka kompanija „Kuper standard” izgradiće do kraja ove godine 18.000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

 Juče je u Severnoj industrijskoj zoni u Sremskoj Mitrovici simbolično položena urna sa poveljom u kamen-temeljac buduće američke fabrike gumenih i plastičnih autodelova „Kuper standard” u kojoj će, kad se završi prvih 18.000 kvadratnih metara poslovnog prostora do kraja ove godine, posao dobiti oko 500 radnika.

Već krajem 2013. godine, ovde će početi da radi 300 zaposlenih, do kraja 2014. još 200, a završetkom i druge faze izgradnje, gde će se graditi objekti na 10.000 kvadrata, posao će dobiti još 200 radnika, piše “Politika”.

Povelju o izgradnji fabrike „Kuper standarda” potpisali su juče Ivica Dačić, predsednik Vlade Srbije, Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, Robert Kenig, direktor „Kuper standarda”, Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice i predstavnik izvođača radova firme „Ibveco I.B.C.”, a onda su urnu sa poveljom ugradili u temelj buduće fabrike u Sremskoj Mitrovici.

Predstavnik „Kuper standarda” Robert Kenig rekao je da je ceo posao oko ugovaranja i početka gradnje tekao dobro, da je gradska administracija na vreme izdala potrebne dozvole za gradnju ove fabrike u Severnoj industrijskoj zoni gde je ova američka kompanija kupila 6,5 hektara građevinskog zemljišta i to platila 45 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.