U EPS smenjena četiri direktora

V.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić, zbog sumnje da su rukovodioci "EPS snabdevanja" oštetili firmu za više desetina miliona evra, smenio je četiri direktora, javljaju Večernje novosti.

308

Kako list saznaje, u EPS-u je zbog malverzacija sa prodajom električne energije pokrenuta interna kontrola, a pored afere za uvećani proračun struje za velike i državne kupce, kontrolori “češljaju” i magacine u “Kolubari”, zbog navoda o organizovanoj krađi uglja.

Nadležni iz “EPS Snadbevanja”, terete se da su uvećavali indeks za proračun struje za velike i državne kupce, dodavajući još dva broja iza decimala definisanog iznosa, čime je struja bila znatno skuplja nego kod drugih ponuđača.

Zbog toga, pišu Novosti, EPS nije mogao da konkuriše na tenderima, pa je izgubio skoro 300 velikih kupaca i čak 1.500 mernih mesta.

Većina kupaca prešla je, kod firme “Proenerdži BGD”, ćerke firme “Proenerdži Hrvatska”, čija je matična kuća “Ezpada” iz Češke.

Kako Novosti prenose, te malverzacije pravljene su dok je na čelu EPS-a bio Aleksandar Obradović, a direktor “EPS Snabdevanja” Dragan Jeremić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da će dobiti precizne informacije o dešavanju u EPS, kao i da se sprema ozbiljna metla za mnoge ljude koji su se bogatili na državnoj grbači. (Agencije, Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.