U emisiji ORF-a i o slučaju TV Kanala 9

VIDEO K9: Štrajk glađu direktorke novosadske TV Kanal 9, Maje Pavlović, zainteresovao je dopisnika ORF-a za Balkan Kristijana Veršica da priču o lokalnim i regionalnim medijima u Srbiji prenese gledaocima u Austriji.

174

O situaciji vezanoj za opstanak TV Kanala 9 i uopšte lokalnih medija u Srbiji, kao i štrajku glađu Maje Pavlović uskoro će opširnije biti upoznati i Austrijanci putem javnog servisa ORF.

Naime, zainteresovan pričom o štrajku glađu Maje Pavlović, novinar Kristijan Veršic, dopisnik ORF sa Balkana posetio je našu televiziju kako bi iz prve ruke saznao detalje.

“Čitao sam različite članke i tako dalje, naravno da sam da sam počeo da se zanimam za ovo pitanje, zato što, generalno, ja sam strani dopisnik na Balkanu i generalno se vidi da se umanjuje drastično medijaska sloboda u celoj regiji i drugo, još gore naravno je situacija regionalni i lokalni mediji, zato što na državnom nivou još se gleda, ali na lokalnom i regionalnom se znatno manje gleda I ta je sudbina za mene bila jako interesantna”, rekao je Veršic.

ORF priprema emisiju “Zapadni Balkan” na putu prema EU u kojoj će biti iskorišćena i priča vezana za našu televiziju.

Posetu ovog vrsnog novinara Kanal 9 iskoristio je da zabeleži njegovo mišljenje o medijskoj situaciji u našoj zemlji, u svetlu razgovora o pridruživanju zajednici evropskih država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.