U devet opština u Srbiji i dalje vanredno zbog poplava

Vanredna situacija zbog poplava i dalje je na snazi u devet opština u Srbiji - Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

0
40
Flooded area in the city of Prijepolje, 240 kilometers (150 miles) southwest of Belgrade, Serbia, Thursday, Jan. 19, 2023. Emergency teams in Serbia are searching for two people who were swept away by a swollen river in a southwestern town, state RTS television reported on Thursday. Heavy rainfall this week across the Balkans has caused rivers to rise dangerously in Serbia, Bosnia and Montenegro, flooding some areas and threatening flood defenses elsewhere. (AP Photo/Marjan Vucetic)

Hidrolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Dejan Vladiković izjavio je da je na Savi kod Šapca “vrh talasa”, koji je na granici vanredne odbrane od poplava.

Vladiković je za RTS izjavio da se u naredna 24 sata očekuju nove padavine u jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde je u prošloj nedelji bilo izlivanja reka.

“Izdali smo upozorenje za Ibar, koji je jako visok, za izvorište Zapadne Morave, za Južnu Moravu od Aleksinca do Кruševca i na banatskim vodotokovima je vanredna odbrana od poplava”, rekao je Vladiković.

Usled snega na Кarpatima izdato je upozorenje za Tisu, Tamiš, Neru, Brzavu.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je za RTS da je posle poplavnog talasa koji je prošao kroz područje te opštine ostalo mnogo mulja, koji treba ukloniti.

Babić je rekao da predstoji procena štete, kao i oštećenih putnih pravaca, kojih prema njegovim rečima ima “oko dva, tri kilometra na teritoriji cele opštine”.

Autor: Beta

FOTO/Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.