U Čurugu otvorena fabrika vode

VIDEO K9: U Čurugu je danas otvorena Fabrika vode kojom je, kako je tom prilikom rečeno, rešeno vodosnabdevanje u ovom mestu za sledećih pet decenija.

0
42

Otvaranjem Fabrike pijaće vode u Čurugu, rešen je, prema rečima predsedika Pokrajinske vlade, problem vodosnabdevanja u tom mestu, a građani će imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.

Sistem za pripremu vode za naselje Čurug, kako je navedeno, ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je, uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara, moguće pokriti sve nivoe potrošnje.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade  rekao je da „vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara i da je za pohvalu je što je najznačajniji deo sredstava izdvojila lokalna samouprava. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine“.

Mirović je dodao da je u toku je priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, u Odžacima su počeli radovi te da je, zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada u pripremi izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati grad u budućnosti. Ranijie su, kako je rekao, realizovani projekti i u Kovačici, a uz pomoć Vlade Srbije, Vršac i Kikinda su dobili nova postrojenja za preradu vode. Vodovod u Čurugu izgrađen je 1970. godine, podsetio je predsednik opštine Žabalj.

Radanović je naveo i da je u toku je izrada urbanističkih planova za izgradnju fabrike vode u Gospođincima koja bi, kako je planirano, pijaćom vodom snabdevala meštane ovog sela, Đurđeva i Žablja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.