U četvrtak Skupština grada: Put, pijace i kej na dnevnom redu

VIDEO K9: Izmene odluka o upravljanju kejom, o uređenju i održavanju pijaca, te Odluka Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća put o proceni vrednosti kapitala ovog preduzeća, naći će se pred odbornicima na sednici gradskog parlamenta zakazanoj za četvrtak. O svim ovim odlukama pozitivno mišljenje juče je već dao Savet za komunalne delatnosti Skupštine grada.

0
418

Većinom glasova, Savet za komunalne delatnosti Skupštine Novog Sada usvojio je juče Predlog odluke o izmenama Odluke o upravljanju kejom, a koja se odnosi na namenske kioske i suvenirnice u ovom delu grada.

 

“Izmena odluke o upravljanju kejom isključivo se menja u jednom delu, gde se namenski kiosci, koji su do sada imali pravo da se postave, u te namenske kioske se sada ubraja i suvenirnica grada Novog Sada, koja je pod upravom Turističke organizacije grada Novog Sada”, rekao je Slobodan Veselinović, predsednik Saveta za komunalne delatnosti.

Izmena u ovoj odluci odnosi se i na kaznene odredbe, koje su do sada bile u rasponima, a od sada će biti fiksne. Izmena i dopuna odluke o pijacama donosi se kako bi ona, na zahtev sindikata, bila usklađena sa Ustavom i zakonima.

 

“Radi se o tome da su se sindikati žalili na odluku o štrajku gde se određivao minimalni proces rada i gde sindikati nisu bili konsultovani kod donošenja takve odluke. Ustavni sud je poništio tu odluku, doneta je nova, gde se usaglasilo sa sindikatima i gde je taj deo vezan za štrajk i za minimalan proces rada usaglašen i tako donešen”, naveo je Veselinović. 

Procenjena vrednost kapitala JKP Put na dan 31. decembra 2016. godine iznosi skoro 542.243.000 dinara, stoji u Odluci Nadzornog odbora ovog preduzeća kojoj je Savet juče dao saglasnost.

 

“Javno komunalna preduzeća u svom nekom delovanju ulažu određena sredstva i u objekte. U vremenskim razmacima od nekoliko godina dolazi do promene visine kapitala. Tako je i Put izvršio fer procenu kapitala, gde se vrednost povećala na pozicijama objekata i pozicijama opreme, ono što je Put ulagao u nekom periodu, tako da je sad za nekih 200 miliona procenjen veći kapital i vrednost JKP Put”, rekao je predsednik Saveta.

 

Prihvaćeni predlozi upućeni su na razmatranje odbornicima Skupštine Novog Sada koji će o njima raspravljati na sednici zakazanoj za četvrtak, 19. oktobra.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.