U četvrtak počinje “Leto na Trgu galerija”

VIDEO K9: U četvrtak počinje tradicionalna manifestacija „Leto na Trgu galerija“, a tri novosadske muzejske ustanove i ovog puta su pripremile bogate kulturno-umetničke programe, besplatne za sve posetioce.

0
20

Nakon 10 godina trajanja, u godini u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture, manifestacija „Leto na trgu galerija“ u organizaciji Galerije Matice Srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, započinje novu deceniju druženja s novosadskom publikom, svakog četvrtka od 23. juna do 25. avgusta od 21 čas u vrtovima svojh zdanja kao i na samom Trgu galerija.

Ovogodišnja manifestacija započinje u četvrtak 23. juna u 9 sati uveče koncertom zrenjaninske grupe „The Quarantinos“ koja će odvesti publiku na muzičko putovanje kroz najbolje numere iz filmova Kventina Tarantina, a koncert će biti upotpunjen projekcijom scena iz legendarnih holivudskih filmova.

Tokom prethodne decenije, putem 101 tematske večeri, programe „Leto na Trgu galerija“ pratilo je 16.800 posetilaca.

Svi kulturno-umetnički događaji, koje na otvorenom u okviru manifestacije „Leto na Trgu galerija“ priređuju tri muzejske ustanove, besplatni su za posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.