U Budimpešti otvorena manifestacija Most Srbija

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković otvorila je u Budimpešti Art market na kojem je Republika Srbija specijalni gost i poručila da na ovaj način Ministarstvo kulture i informisanja potvrđuje spremnost za dalje jačanje međunarodne saradnje u oblasti kulture.

0
11

„To je i najbolji način da prikažemo bogatu i dinamičnu umetničku scenu Srbije, u veoma značajnom međunarodnom okviru”, podvukla je Gojković u Balna centru.

Ona je naglasila i da prisustvo velikog broja renomiranih umetnika i galerija iz čitavog sveta, svrstava Art market u kulturne događaje prvog reda.

Gojković je podsetila da su nastupi Srbije na svetskim smotrama ove godine, u prvom redu na Bijenalu u Veneciji i Trijenalu u Milanu, bili veoma uspešni.

„U tom svetlu, program ‘Most Srbija’ dokaz je da se u savremenom stvaralaštvu u Srbiji nalazi izvor velike kreativnosti. To se najbolje vidi u današnjem kolektivnom nastupu reprezentativnih galerija”, rekla je ministarka kulture i informisanja.

Na manifestaciji “Most Srbija” mađarskoj publici se predstavljaju umetničke galerije iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, a pred stručnom javnošću i ljubiteljima umetnosti su radovi Đorđa Ivačkovića, Ane Vrtačnik, Andree Ivanović Jakšić, Uroša Đurića, Joškina Šiljana, Milije Čpajka, Đileta Markovića, Veljka Vujačića, Miće Stajčića, Nikole Markovića, Nine Ivanović i drugih.

“Most Srbija” podrazumeva i dva umetnička projekta, muzejski kvart, izložbu savremene srpske fotografije, predavanja, tribine, performanse i drugo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.