U borbi za Dunav bez upliva stranaka

VIDEO K9: U borbu za očuvanje dela obale Dunava na kojoj je, navodno, planirana gradnja takozvanog "Novog Sada na vodi" uključene su brojne nevladine organizacije, grupe građana, inicijative, ali i političke stranke. U neformalnoj građanskoj inicijativi "Dunavac - Šodroš" smatraju da u ovom slučaju borbu treba voditi bez upliva političkih stranaka jer su one, kako kažu, izgubile poverenje građana.

0
30

Među brojnim grupama i organizacijama koje se protive bilo kakvoj nezakonitoj gradnji u priobalju Dunava je neformalna građanska inicijativa “Dunavac – Šodroš”. Nastala kao fejsbuk grupa okupljena oko profila jednog našeg sugrađanina, ova inicijativa danas broji više od 8 hiljada članova, što je značajan broj zbog čega njihov glas, kako je rekla, sada dopire i do donosioca odluka.

Kamenička Ada, Dunavac, Šodroš i Ribarsko ostrvo su plavnoj zoni u kojoj je bilo kakva vrsta gradnje zabranjena, istakla je koordinatorka neformalne građanske inicijative “Dunavac  – Šodroš”.

Stojković Jovanović podsetila je na uporednu kampanju koja se, kako je rekla dešavala pored akcija koje je sprovodila njihova inicijativa.

Zbog toga su, navela je ona, zarad što čistije borbe u ostvarenju svojih ciljeva, u inicijativi Dunavac Šodroš odlučili da nastupaju bez upliva političkih stranaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.