U borbi protiv ribokrađe

VIDEO K9: Zbog nedozvoljenog ribolova, Vode Vojvodine su u prošloj godini podnele 96 zahteva za pokretanje postupka. Realizovane su 24 presude, a ribokradice kažnjene sa ukupno više od 140 hiljada dinara.

0
755

Skoro šest hiljada ribolovaca prekontrolisali ribočuvari Voda Vojvodine u 2018. godini prilikom više od 2.300 redovnih obilazaka terena.

“Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine kontinuirano vodi brigu o ribarskom području koje je upravo nama i dato na upravljanje. Naša želja i jeste da se spreči svakakav oblik kršenja propisanih pravila i da obezbedimo našim zaljubljenicima u pecanje siguran i bogat ulov. Tokom 2018. godine naša ribočuvarska sližba zaplenila je preko 60 kilometara nelegalno postavljenih mreža i veliki broj drugih pecaroških alata”, rekla je Izjava: Anica Dugalić, portparolka JVP Vode Vojvodine.

Početkom ove odine, podsetila je Dugalić, na snagu je stupila zabrana izlova kečige. Zabrana će trajati deset godina, a doneta je odlukom Ministarstva životne sredine, na predlog Svetske fonadacije za prirodu, kako bi populacija ove vrste ribe bila obnovljena.

“Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da je JVP Vode Vojvodine samo krajem prošle godine uspešno izvelo akciju poribljavanja, na više od 20 lokacija na našem hidro sistemu i naravno na našim prirodnim dobrima kao šro su Jegrička, Beljanska bara pušteno je 16 tona jednogodišnje mlađi šarana”, kazala je Dugalić.

Ona je istakla i da dozvole za ribolov za ovu godinu ribolovci mogu kupiti i u njihovom preduzeću “Vode Vojvodine”. Cene dozvola su ove godine nešto veće u odnosu na prethodne, pa tako za godišnju dozvolu za rekreativni ribolov treba izdvojiti 7.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.