“U bojkot za Novi Sad”

VIDEO K9: Grupa studenata od kojih je većina bila i u Savetu protesta “Jedan od pet miliona – Novi Sad”, održala je pre dva dana prvi sastanak novog Organizacionog odbora saveta novosadskog protesta pod nazivom “U Bojkot za Novi Sad“.

243

Studenti od kojih je većina bila deo starog Organizacionog odbora “Jedan od pet miliona – Novi Sad” inicirali su i u utorak sazvali sastanak kome je prisustvovalo šezdesetak studenata, stranačkih i nestranačkih ličnosti, rešenih da bojkotuju predstojeće izbore, kažu u ovoj organizaciji.

Razlog je ograđivanje od odluke pojedinaca u Beogradu iz redova “1 od 5 miliona” koji su odlučili da izađu na izbore.

“Mislim da je bitno početi sa kontekstom cele priče. Dakle, u prvih šest meseci protest je organizovao jedan takoreći opštenarodni front Novosađana koji je uključivao kako studente, tako stranačke i nestranačke ljude. Nakon nekog vremena došlo je prirodno do padanja intenziteta protesta. Verovatno zamora ljudi, kako ljudi tako naravno i nas organizatora i u jednom trenutku do skoro je Savez za Srbiju samostalno održavao vatru svaki petak u 18 časova”, rekao je Aleksa Šorak, student prava.

Šorak je kazao da oni imaju vlastitu ideju bojkota koji će, kako je naveo, pokušati da prebace u svakodnevicu građana kako bi bojkotovali sve što ima veze sa strankom na vlasti. Reč je, kako je naveo o razmimoilaženju sa pokretom “1 od 5 miliona”.

“Doneli smo odluku da se odričemo “1 od 5 miliona” usled nedavnih okolnosti i da ćemo sve da radimo upravo pod brendom bojkot. Promenili smo ime na društvenim mrežama. Trenutno on glasi “U bojkot za Novi Sad” i pri tom pozivam sve građane da nas na Instagramu, Fejsbuku ili Tviteru zaprate odakle će moći da dobiju informacije o dešavanjima u bliskoj budućnosti. Takođe, na sastanku smo pričali i o terenskom radu koji smo zaista zamislili kao centralnu tačku našeg delovanja” istakao je Aleksa Šorak.

“U bojkot za Novi Sad” planira redovne protestne skupove petkom od 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.