U BETANIJI OVE GODINE ROĐENO 130 PARI BLIZANACA!

(VIDEO K9) U novosadskoj Betaniji ove godine je rođeno oko 5 900, čime je zabeležen mali rast u odnosu na protekle godine. Tokom godine rođeno je i 130 pari blizanaca i 14 trojki, uglavnom iz programa vantelesne oplodnje.

649

U Betaniji se rađa sve više beba. Na blagi trend rasta dosta utiče i program vantelesne oplodnje, ali i povećana briga i stručni tim ove ustanove. Sve je veći broj blizanačkih trudonoća koje sa sobom nose veći rizik i brigu i lekara i roditelja.

Danas smo u Betaniji pričali sa mladom majkom, koja je pre nekoliko dana prirodnim putem na svet donela dva zdrava dečaka. Kako kaže, bili su prilično iznenađeni saznanjem da će dobiti dvoje dece, a sad se polako privikavaju jedni na druge.

Mlade majke imaju mnogo dilema u vezi sa negom svoje bebe. Najčešća briga je da li je njihovo mleko dobro. Doktori naglašavaju da je svako majčino mleko najsavršenije za njihovu bebu, te da nije svako mleko isto.

Prema rečima doktora, mladi roditelji se suviše trude da budu savršeni roditelji, i opterećeni su time da nista ne pogreše kod svog deteta.

[quote_box_center] Iako je još uvek rano proglašavti kraj bele kuge u Vojvodini, ovakav trend rasta broja rođenih beba svakako je razlog za slavlje. Prema podacima ove godine je svaka treca porodilja rodila dugo dete, 15 posto njih treće, a čak 177 Novosađanki ove godine odlučilo se na četvrto ili peto dete.  [/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.