U Beogradu krenule mešovite srpsko – kineseke policijske patrole

VIDEO K9: Prva zajednička srpsko - kineska policijska patrola počela je sa radom danas u glavnom gradu Srbije, a cilj ovog projekta, kako je tim povodom rečeno, jeste da se olakša boravak kineskih turista kojih je svake godine sve više u našoj zemlji.

0
195

Mešovite srpsko – kineske policijske patrole, koje su počele sa radom u Beogradu, biće raspoređene na više lokacija u prestonici, a pored glavnog grada, srpski i kineski policajci patroliraće i u Novom Sadu i Smederevu.

Glavni cilj zajedničkog rada jeste da se olakša boravak i komunikacija s kineskim turistima, koji u sve većem broju posećuju našu zemlju.

Zajedničke patrole formirane su na osnovu sporazuma dve zemlje koji su u Beogradu potpisali ministar policije Srbije i kineski ministar javne bezbednosti.

Trenutno se u pilot projektu nalazi šest policajaca iz Kine, koji će se smenjivati u patrolama u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

U zavisnosti kako se bude odvijao ovaj pilot projekat, ako bude bilo potrebe, mešovite patrole biće formirane i u drugim gradovima u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.