U Banovini prijem za ruskog reditelja Burljajeva

Poznatog ruskog reditelja i člana Državne dume Nikolaja Petroviča Burljajeva, koji boravi u Novom Sadu kao učesnik tribine koju su organizovali Matica srpska i Biblioteka Matice srpske, primio je danas u zgradi Banovine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

0
20

Na sastanku je bilo reči o razmeni kulturnog stvaralaštva imajući u vidu značaj Novog Sada na evropskoj kulturnoj mapi, saopšteno je iz Kabineta Igora Mirovića.

Razmenjena su mišljenja o aktuelnim političkim pitanjima, posebno o odnosu između srpskog i ruskog naroda i izazovima sa kojima se oni suočavaju. Bilo je reči i o intenziviranju rada na programima iz oblasti kulture.

Mirović je prihvatio poziv Burljajeva da učestvuje na 14. Međunarodnom slovenskom književnom forumu „Zlatni vitez“ u oktobru 2024. godine u Moskvi.

Nikolaj Petrovič Burljajev je rođen 1946. godine. Svetsku slavu stekao je kao glumac u filmovima Andreja Tarkovskog „Ivanovo detinjstvo“ i „Andrej Rubljov“. Snimio je više od šezdeset filmova i televizijskih serija. Odlikovan je Ordenom Svetog Save prvog stepena, jednim od najvećih odlikovanja koja dodeljuje Srpska pravoslavna crkva.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i predsednik Matice srpske Dragan Stanić i upravnik Biblioteke Matice srpske Selimir Radulović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.