U akciji “Humani ponedeljak” prikupljano 82.000 dinara za Vesnu Paušić

VIDEO K9: "Humani ponedeljk" na Štrandu juče je bio rezervisan za sugrađanku Vesnu Paušić.

0
130

Posetioci Štranda su juče, kao i svakog ponedeljka tokom kupališne sezone u proteklih šest godina, umesto za kupovinu ulaznice, novac donirali za lečenje teško obolelih sugrađana. Poslednji “Humani ponedeljak” bio je rezervisan za sugrađanku Vesnu Paušić.

“Juče smo sakupili 82 hiljade dinara za Vesnu Paušić koja je od rođenja obolela od celebralne paralize. Imala je dosta zahvata kako u zemlji, tako u inostranstvu, a najviše rezultata dalo je lečenje u jednoj privatnoj klinici u Dubrovniku, gde koriste robotiku kao terapiju”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP Gradsko zelenilo.

Tokom kupališne sezone na dnevnom nivou više stotina ljudi poseti novosadsku plažu Štrand, što je, kako je rekao, idealna prilika da uz minimalne pojedinačne donacije bude prikupljena određena količina finansijskih sredstava koja bi značajno pomogla u lečenju obolelih osoba.

“Svakog ponedeljka tokom kupališne sezone, dakle, od 1. maja do 30. septembra, ulaz na štrand ponedeljkom je besplatan, kartu zamenjuje dobrovoljni prilog u skladu sa materijalnim mogućnostima posetioca, a kutije za prilog nalaze se pored kapija Štranda”, podsetio je Nožinić.

JKP Gradsko zelenilo ovu humanitarnu akciju realizuje već šestu godinu i do sada je pomoć za plaćanje troškova lečenja dobilo 46 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.