TV KANAL 9: PISMO PREDSEDNICI VLADE SRBIJE

Direktorka TV Kanala 9, Maja Pavlović, koja štrajkuje glađu već 4 dan, uputila je danas i zvanično predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić inicijativu da se u što kraćem roku zakaže sastanak na kojem će moći da iznese nagomilane probleme TV Kanala 9, ali i ostalih lokalnih i regionalnih medja u Srbiji

0
414

Poštovana predsednice Vlade,

Obraćam Vam se sa inicijativom da što pre organizujemo sastanak, kako bi imali priliku da Vam iznesemo nagomilane probleme TV Kanala 9, Novi Sad, ali i ostalih lokalnih i regionalnih medija u Srbiji, koje je pod hitno potrebno rešiti, a koji su prouzrokovani nečinjenjem nadležnih državnih i pravosudnih organa.

Ja sam u štrajku glađu od ponedeljka 15.04.2019. godine. Danas je četvrti dan moga štrajka glađu. Ovo je moj drugi štrajk glađu u poslednih 11 meseci.

Nakon prošlogodišnjeg štrajka, kada nam je ugašen signali TV Kanala 9, Novi Sad, ja sam dobila uveravanja iz Ministarstva kulture, Ministarstva telekomunikacija i Ministarstva pravde da će hitno započeti rešavanje problemi koje sam iznela. Nakon tih obećanja sam privremeno prekinula štrajk. Bili smo strpljivi godinu dana. Ništa nije ni počelo da se rešava. Mi pravnim putem pokušavamo da dođemo do rešenja i ne ide.

Da li je normalno da posle pet godina ne možemo da dobijemo presudu u Upravnom sudu, da li je normalno da naša inicijativa o ustavnosti i zakonitosti i ustavna žalba povodom taksi SOKOJ-a i OFPS-a stoje više od tri godine u Ustavnom sudu, da nam je sada blokiran račun presudama koje su zasnovane upravo na nezakonitostima zbog kojih smo pokrenuli postupke u kojima ne možemo da dobijemo presude, da ni Vrhovni kasacioni sud ne želi da zauzme pravni stav o članu zakona koji nas štiti, a da nam Prekršajni sudovi ne priznaju prava na troškove u postupcima u vezi sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama koji su rešeni u našu korist?

Prošle godine sam se jako trudila da izostavim politiku, jer sam smatrala da je ovo što nas muči isključivo i jedino u oblasti prava i ekonomije, a sada, nakon što, posle godinu dana od svih obećanja nadležnih ministarstava, ništa nije rešeno, nemam drugo objašnjenje osim da i pravo i ekonomija u našoj Srbiji ne zavise od zakona, nego od političke volje, a da u ovom slučaju apsolutno ne postoji politička volja da se počne sa rešavanjem nagomilanih problema.

Ja ne mogu da nađem drugo obrazloženja za situaciju u kojoj se nalazimo, osim da se radi o obračunu države sa “nepodobnim” medijem, koji se usuđuje da postavlja pitanja, emitujuje i mišljenja onih koji nisu u vlasti i prati građanske proteste.Zbog ovakvih i sličnih situacija je ugašeno već preko 40 medija u Srbiji. TV Kanal 9 postoji 20 godina i ja ću učiniti sve da ne doživimo istu sudbinu.

U nadi da ćete u što kraćem roku imati slobodan termin da nas primite,

Maja Pavlović, direktor

TV Kanal 9, Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.