TV Kanal 9: Inicijativa Maje Pavlović za hitan sastanak s predsednicama Vlade Srbije i Ustavnog suda

VIDEO K9: Direktorka TV Kanala 9, Maja Pavlović, koja štrajkuje glađu već 5 dan, uputila je i zvanično predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić inicijativu da u što kraćem roku bude zakazan sastanak na kojem će moći da iznese nagomilane probleme TV Kanala 9, ali i ostalih lokalnih i regionalnih medja u Srbiji. Otvoreno pismo sa istom inicijativom uputila je i predsednici Ustavnog suda Vesni Ilić Prelić. 

0
1395

U inicijativi upućenoj predsednicam Vlade Srbije Ani Brnabić i predsednici Ustavnog suda Vesni Ilić Prelić, direktorka TV Kanala 9 podseća da od ponedeljka, 15. aprila, štrajkuje glađu, drugi put u poslednjih 11 meseci, jer nakon prošlogodišnjeg štrajka, kada je ugašen signal TV Kanala 9, Novi Sad, nisu ispunjena uveravanja ministarstava kulture, telekomunikacija i pravde da će hitno biti započeto rešavanje problema koje je tada iznela.

 

Sa rešavanjem tih problema, koji su mahom pravne prirode i tiču se presuda Upravnog suda i taksi SOKOJ-a i OFPS-a, ni nakon godinu dana nije napravljen nikakav pomak.

 

“Obraćam Vam se sa inicijativom da što pre organizujemo sastanak, kako bi imali priliku da Vam iznesemo nagomilane probleme TV Kanala 9, Novi Sad, ali i ostalih lokalnih i regionalnih medija u Srbiji, koje je pod hitno potrebno rešiti, a koji su prouzrokovani nečinjenjem nadležnih državnih i pravosudnih organa”, navela je Maja Pavlović, direktorka TV Kanal 9 Novi Sad.

 

Pavlović dodaje i da, nakon što, posle godinu dana od svih obećanja nadležnih ministarstava, ništa nije rešeno, nema drugo objašnjenje osim da i pravo i ekonomija u našoj Srbiji ne zavise od zakona, nego od političke volje, a da u ovom slučaju, kako je navela, apsolutno ne postoji politička volja da se počne sa rešavanjem nagomilanih problema.

Zbog ovakvih i sličnih situacija je ugašeno već preko 40 medija u Srbiji, a TV Kanal 9 postoji 20 godina i učiniću sve da ne doživimo istu sudbinu, zaključila je u svojoj inicijativi Maja Pavlović.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.