Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Ravnogorskog pokreta zbog skupa u Višegradu

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet na osnovu prikupljenih medijskih natpisa i krivične prijave vlade sarajevskog kantona protiv Ravnogorskog pokreta zbog skupa koji je taj pokret organizovao u nedelju u Višegradu, na godišnjicu hapšenja Dragoljuba Draže Maihjlovića.

204

“Tužilaštvo BiH je na temelju medijskih napisa, kao i dostavljenih prijava formiralo predmet koji se odnosi na događaje, koji su se zbili u nedelju u Višegradu, odnosno u vezi sa okupljanjem i postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta”, prenosi sajt Klix.ba.

Prijave se odnose na kazneno delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145. KZ BiH.

Vlada sarajevskog kantona saopštila je juče da je protiv Ravnogorskog pokreta podneta krivična prijava zbog skupa koji je taj pokret organizovao u nedelju Višegradu.

Krivičnu prijavu je potpisao premijer sarajevskog kantona Edin Forto, a ona je podneta i protiv nadležnih koji, kako se navodi, nisu preduzeli ništa da zabrane okupljanje Ravnogoraca. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.