Tužbe RK “Petrovaradin”

VIDEO K9: Nastavljaju se međusobne optužbe za malverzacije u aferi oko Rukometnog kluba Petrovaradin. Predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada odražao je juče konferenciju za štampu kako bi, kako je naveo, opovrgao navode bivšeg predsednika ovog kluba.

0
74

Zbog neistinitih napada na Rukometni klub Petrovaradin od strane bivšeg predsednika Gorana Bajšanskog, koji su se pretvorili i na napade na Gradsku upravu za sport i omladinu, a i Gradski sportski savez Novog Sada, predsednik ovog saveza Vladimir Šiška sazvao je konferenciju za štampu, da bi, kako tvrdi, prikazanim dokazima opovrgao navode Bajšanskog.

Šiška je Bajšanskog optužio za više malverzacija koje je ovaj, navodno počinio za kratko vreme koliko je proveo na čelu kluba.

Prva je održavanje, prema njegovim rečima, lažne Skupštine 07. jula prošle godine kada je pokušan, kako kaže, prevrat u Rukometnom klubu Petrovaradin.

Šiška Bajšanskog optužuje i za “pranje 200 hiljada budžetskih sredstava koje je ovaj klub dobio od Grada za štampanje majica.

Još jedna stvar za koju Šiška optužuje Bajšanskog jeste pokušaj pronevere 600 hiljada dinara koje je “Petrovaradin” dobio od Rukometnog saveza, a koje su isključivo, tvrdi Šiška, mogle da se potroše namenski za svrhe za koje su ta sredstva aplicirana i navedena u finasijskom planu.

Bajšanski je, međutim, prema navodima Šiške, prebacio te pare školici Sportisimo, koja je posle vratila pozajmljeni novac Rukometnom klubu Petrovaradin.

Na sve ovo Goran Bajšanski za Kanal 9 kaže da se ograđuje od prve optužbe jer tada, kako navodi, nije ni bio u klubu, pa nije upozant ni sa kakvim održavanjima lažnih skupština, a takođe se ogradio i od ostalih optužbi.

Podsetimo, Goran Bajšanski je podneo i krivične prijave protiv dvojice iz nove uprave kluba RK Petrovaradin zbog neovlašćenog korišćenje službenog pečata i zbog održavanja nezakonite skupštine 13. decembra 2020. na kojoj je smnjen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.