Turizam u doba Korone

VIDEO K9: Vreme je godišnjih odmora, a ove godine turistička ponuda sužena je uglavnom na Srbiju i okolne zemlje. Neophodno je prilagođavanje novonastaloj situaciji i to na globalnom nivou, kako bi bilo i efikasno, smatraju turistički radnici.

0
29

Iako je tek početak avgusta, pandemija korona virusa bacila je na kolena turizam ne samo u našoj zemlji, a proces prilagođavanja novonastaloj situaciji još uvek nije definisan zbog skoro svakodnevnog otvaranja i zatvaranja granica i različitih uslova za ulazak u zemlje u kojim ase nalaze željene destinacije.

Osamdeset posto letovanja u Srbiji do ove godine bilo je rezervisano za destinacije u Grčkoj, rekao je Subotić.

Sada je, kako je naveo Subotić, situacija drugačija i kapaciteti u banjskom, planinskom i seoskom turizmu u našoj zemlji su popunjeni do jeseni, ali je hotelski sektor u gradovima uništen.

Prilagođavanje novim uslovima, smatra Subotić, moguće je samo ukoliko je ono sinhronizovano na globalnom nivou, smatra Subotić.

Turistička i hotelijerska strukovna udruženja, kao i prevoznici u pregovorima sa Vladom Srbije, koji inače još uvek nisu zvanično počeli, bore se za ispunjenje konkretnih mera koje su predložili kako bi mogli uopšte da opstanu i sačuvaju oko 60.000 radnih mesta, a koje su pre mesec dana upućene Vladi Srbije i svim nadležnim ministarstvima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.