Turizam ispašta zbog pandemije

VIDEO K9: U Turističkoj organizaciji Novog Sada kažu da su proteklih godina, zaključno sa februarom ove godine, imali konstantan rast broja turista u Novom Sadu, dok je taj broj od marta, zbog epidemije virusa covid 19, znatno opao.

0
17

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, turizam je jedna od privrednih grana koju je epidemija korona virusa najviše pogodila.

Turističke organizacije svoj program prilagodile su domaćim turistima, dok su se i domaći turisti okrenuli turističkim destinacijama u Srbiji.

Pre pandemije korona virusa, u Novi Sad su dolazili posetioci iz zemlje, regiona i sveta, a sada je taj odnos veoma izmenjen i najveća koncetracija turista je iz Srbije, kažu u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Prioritet Turističke organizacije Novog Sada u ovom trenutku je, kako je rekla Putin, promocija turističkih sadržaja u gradu i okolini.

Promotivni programi su fokusirani na internet, pa tako svi zainteresovani sa sajta Turističke organizacije Novog Sada mogu da vide preporuke za posetu našem gradu.

Pored dve lokacije koje turisti najčešće posećuju kada dođu u Novi Sad, a to su Petrovaradinska tvrđava i centar grada, Putin preporučuje i posetu Fruškoj Gori i Sremskim Karlovcima, kao i parkovima i destinacijama prilagođenim deci.

Iz Turističke organizacije Novog Sada apeluju na sve turiste da se pre svega pridržavaju svih preporučenih preventivnih mera kako bi uživali u što sigurnijem boravku u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.