TURIZAM CVETA I U BARU

803

VIDEO K9: Još jedna od destinacija za letovanje u Crnoj Gori je Bar. Ova najveća luka na balkanskoj obali Jadrana ove sezone beleži veliku posetu, iako početak se zone to nije najavljivao.

Poslednji statistički podaci dobijeni od Monstata pokazuju da u barskoj opštini boravi nešto više od 10.000 turista. Ta brojka je na prošlogodišnjem nivou. Dodaje se i da je broj noćenja povećan za 12 odsto, što ukazuje na bolji kvalitet sezone, na kome još treba raditi, kako kažu predstavnici Vlade.

Crnogorsko primorje ovog leta ima manje problema sa snabdevanjem vodom, nego prethodnih godina. Vodosnabdevanje Bara je tokom ove sezone zadovoljavajuće. Ipak, restrikcije su i dalje prisutne u nekim opštinama, a najviše problema imali su Herceg Novi i Ulcinj.

Najveći broj turista u Bar dolazi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Makedonije, Ukrajine. U ponudi im je plaža duga devet kilometara u sezoni koja traje od sredine maja do sredine oktobra. Osim posetom, u Turističkoj organizaciji Bara naročito su zadovoljni visokim stepenom naplate boravišne takse, prenose crnogorski mediji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.