Turistički vodiči bez posla

VIDEO K9: Zbog smanjenog obima posla i turistički vodiči našli su se u nepovoljnom položaju. U Udruženju turističkih vodiča Novog Sada, kažu da su, ukoliko ne dobiju pomoć države, zabrinuti za opstanak ove turističke profesije kod nas.

60

Zbog kovid epidemije turizam u 2020. godini praktično ne postoji smatraju u Udruženju turističkih vodiča Novog Sada.

Nepovoljna situacija koja je zadesila članove ovog udruženja ponukala ih je da upute apel Vladi Srbije da im obezbedi osnovna sredstva za egzistenciju tokom epidemije korona virusa.

U gradskom Udruženju turističkih vodiča kažu da je za njih Novi Sad jedan od najlepših gradova na svetu, a uloga turističkih vodiča je nezamenjiva kada je u pitanju prezentacija gradskih sadržaja turistima.

Uloga turističkog vodiča, kažu u ovom udruženju, nije samo prezentacije istorije grada, nego i individualan pristup svakom posetiocu i razumevanje njegovih potreba. Stoga turistički vodiči predlažu i restorane, hotele i lokalne specijalitete, koliko i kulturne i istorijske spomenike.

U Udruženje turističkih vodiča Novog Sada nadaju se stabilizaciji epidemiološke situacije sledeće godine i povratku normalnom režimu rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.