Turistička ruta o znamenitim ženama

VIDEO K9: Jačanju odnosa između Srbije i Mađarske u kontekstu promocije kulturnih vrednosti i nasleđa povezanih sa znamenitim ženama, multikulturalizma i ukupnog razvoja turizma biće omogućeno i kroz IPA projekat „Znamenite žene u nauci i kulturi: dizajniranje iskustva kroz zajedničku turističku rutu i proizvod".

0
59

“Znamenite žene u nauci i kulturi: dizajniranje iskustva kroz zajedničku turističku rutu i proizvod” ime je projekta čiji je cilj jačanje prekogranične turističke ponude Mađarske i Srbije stvaranjem zajedničke turističke rute koja povećava broj posetilaca, poboljšava turistički doživljaj i promoviše kulturno nasleđe, a koji je u petak predstavljen u Novom Sadu.

Turistička ruta započinje u Novom Sadu, završava u Segedinu i obuhvata šest gradova u Srbiji i Mađarskoj, povezujući na taj način važna mesta, muzeje i galerije povezane sa životom i radom znamenitih žena.

Na ruti su i dve velike multimedijalne izložbe, Mileva Marić Ajnštajn u Novom Sadu i izložba posvećena trima važnim ženskim figurama, fotografkinji Manci Bek, slikarki Nani Kukovec i bibliotekarki Agoti Fišhof u Segedinu.

Kroz projekat su izrađene Strateški dokument turističke rute, mobilna aplikacija rute i mobilna aplikacija za izložbu, kao i veb platforma sa turističkom rutom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.