Turistička organizacija Novog Sada na sajtu “Ruske Gazete”

VIDEO K9: uristička Organizacija Novog Sada započela je ovu godinu sa novim promotivnim aktivnostima, a jedna od njih bila je predstavljanje turističke ponude glavnog grada Vojvodine na internet portalu ruskih novina „Ruska Gazeta“.

0
12

Novi Sad oduvek je bio poželjna turistička destinacija za turiste iz Rusije, pa su u okviru turističkih atrakcija naše zemlje pod nazivom „Otkrijte Srbiju“ predstavljene i turističke ponude Novog Sada na sajtu ruskih novina „Ruska Gazeta“ koji mesečno broji preko 40 miliona pregleda.

Najveći broj turista dolazi iz glavnog grada Ruske Federacije, a evidentiran je i veći broj dolazaka iz Sankt Petersburga i Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima Novog Sada. Trenutno su otvorene direktne avio linije na relaciji Beograd-Moskva i ta činjenica utiče na moguću veću fluktuaciju turista sa ovog tržišta, kaže portparolka TONS-a Tihana Putin.

Novi Sad je 2019. godine posetilo više od 5.300 turista iz Rusije koji su ostvarili preko 12.400 noćenja, a u proseku su boravili 2,34 dana, što je više u odnosu na prosečnu dužinu boravka svih turista u Novom Sadu u toj godini. Zbog pandemije korona virusa u 2020. zabeležen je veliki pad turističkog prometa, ali su turisti iz Rusije u izvesnom broju dolazili i prošle godine i bili su na petom mestu po broju noćenja turista iz inostranstva. Dužina boravka ruskih turista je bila gotovo tri dana, što je opet iznad prosečne dužine boravka svih turista u 2020. godini.

Turisti koji dolaze iz Ruske Federacije posećuju i info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada i, po broju poseta, u 2019. godini bili su na trećem, a 2020. godine na drugom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.