Turbo raskrsnica gotova do kraja juna

VIDEO K9: Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na Limanu su u završnoj fazi. Reč je o zajedničkoj investiciji grada Novog sada i Pokrajine čiji su čelnici danas obišli ovo gradilište.

0
22

U toku su završni radove na kružnoj raskrsnici na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice.

Reč je o zajedničkoj investiciji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, vrednoj 343 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 150 miliona dinara, dok je ostatak od 193 miliona dinara obezbedio Grad Novi Sad.

Na Limanu je projektom planirana izgradnja raskrsnice sa spiralnim kružnim tokom ili „turbo“ kružne raskrsnice sa više traka, na kojoj su saobraćajni tokovi međusobno odvojeni, čime je povećan nivo bezbednosti u saobraćaju i omogućeno propuštanje saobraćajnih tokova velikog intenziteta.

Važno je i to, prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, što Bulevar cara Lazara nije bio potpuno zatvoren tokom izvođenja ovih radova.

Prema njegovim rečima, za narednu godinu predviđen je i projekat rekonstrukcije Bulevara cara Lazara, zajednička investicija Pokrajine i Grada.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, rekao je da je pokrajina od 2016. do danas uložila šest milijardi dinara u projekte u Novom Sadu.

Procena je da će više od stotinu ulica biti u programu rekonstrukcije i rehabilitacije u centru Novog Sada i prigradskim naseljima, kazao je Mirović te najavio da će Pokrajinska vlada u stopostotnom iznosu finansirati i izgradnju novog parka pored Spensa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.