Tržnica: Zakupcima samo popust na toalet

VIDEO K9: Nakon što smo prošlog petka emitovali prilog o žalbama zakupaca na novosadskim pijacama na korišćenje toaleta koje, kako kažu, na svom radnom mestu moraju da plaćaju, stigao je odgovor iz uprave Javno-komunalnog preduzeća Tržnica.

0
35

Pre nedelju dana smo, podsetimo, zabeležili žalbe pojedinih zakupaca tezgi na Futoškoj pijaci koji plaćaju korišćenje toaleta na svom, kako kažu, radnom mestu. Posetioci pijace korišćenje toaleta, koji je iznajmljen privatniku, od pre mesec dana, umesto 20, plaćaju 65 dinara, a zakupci 25 posto manje.

JKP “Tržnica”, kojem je grad poverio na upravljanje 10 pijaca u Novom Sadu, uputili smo pitanje može li, treba li i ima li obavezu JKP Tržnica da obezbedi bar jedan besplatan toalet, ako ništa drugo, onda redovno održavan toi-toi na svakoj od pijaca o kojima brine, a na kojima svakodnevno boravi i radi veliki broj Novosađana i zakupaca?

Iz JKP „Tržnica“ Novi Sad je stigao odgovor u kojem, između ostalog stoji, da je ovo preduzeće sa drugim pravnim licem potpisalo ugovor o održavanju javnih toaleta u krugu novosadskih pijaca kojima upravlja.

Ističu i da su poslednji u državi koji su dozvolili podizanje cena korišćenja toaleta, ali je ono u kontinuitetu ocenjeno kao odgovorno i korektno.

Nije bilo primedbi na nivo higijene toaleta kojima upravlja zakupac, zbog čega smatraju da su cene krajnje opravdane uslugom koja se dobija.

Prema informacijama kojima Tržnica raspolaže, na osnovu komunikacije sa njihovim zakupcem kome je povereno upravljanje javnim toaletima, na svim pijacama sa većom frekvencijom posetilaca (Futoška pijaca, Limanska pijaca, Najlon pijaca), već su postavljeni čitači za ulazak sa pripejd karticama, a u najkraćem periodu će biti postavljeni na još najmanje dve pijace (Riblja pijaca, Kvantaš).

Na manjim pijacama kojima upravlja JKP „Tržnica“ Novi Sad, a zakupac ima obavezu održavanja toaleta, a svi korisnici usluga dobijaju fiskalni račun sa jasno istaknutom cenom.

Napominju da je obaveštenje o najavi aktivnosti i promeni cene korišćenja javnih toaleta blagovremeno istaknuto na oglasnim tablama svakog toaleta koji se koristi.

Kada je reč o krisnicima usluga koji imaju u zakupu prodajno mesto ili poslovni objekat, oni mogu koristiti usluge javnih toaleta na osnovu evidencije zakupaca, a imaju pravo na povlašćenu cenu oko 25% nižu od cene za ostale posetioce javnih toaleta na novosadskim pijacama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.