“Tržnica” zadovoljna poslovanjem u 2019.

VIDEO K9: Tekuću godinu u novosadskom Javno komunalnom preduzeću Tržnica, kako kažu, pamtiće po povećanju broja tezgi na pijacama, akciji čišćenja, ali i rekonstrukciji Satelitske pijace.

0
128

Sugrađanima koji se snabdevaju na gradskim pijacama vidne su pozitivne promene na njima, kažu u Javno komunalnom preduzeću Tržnica i dodaju da su tokom 2019. realizovali sve aktivnosti planirane iz sredstava kapitalnih subvencija.

“Tako da smo iz sredstava uz podršku grada Novog Sada kupili vozila za sprovođenje naše osnovne delatnosti i pojačali smo što se kaže broj novih tezgi po pijacama, rashladnih vitrina i komora. Stupili smo u nabavku pres kontejnera prosto za uklanjanje otpada”, rekla je Ana Pataki, pomoćnica direktora JKP Tržnica.

Godinu je u Tržnici obeležila i rekonstrukcija Satelitske pijace koja je, kako je kazala, izazvana izgradnjom dela saobraćajnice Bate Brkića.

“Satelitska pijaca je tu dobila novi oblik. Postavili smo nove montažne objekte koji služe kao poslovni prostor i tu smo zamenili određenu količinu tezgi u robnom delu, a plan je za narednu 2020. godinu da se zamene i tezge u zelenom delu pijace. Tako da je Satelitska dobila novi izgled””, kazala je ona.

U saradnji sa drugim organizacijama ovo preduzeće organizovalo je i brojne zanimljive manifestacije uglavnom na Ribljoj pijaci.

“Tokom jeseni smo sproveli anketu o higijeni na pijacama koja nam je izuzetno značajna, jer upravo na osnovu tih ugovora naših sugrađana i sugrađanki koji kupuju na pijacama mi možemo planirati aktivnosti. Između ostalog smo organizovali i naše redovne akcije čišćenja pijaca koje, osim onih svakodnevnih uobičajenih radova, podrazumevaju i pražnjenje oluka, orezivanje grana, pražnjenje kontejnera, uklanjanje tog krupnog otpada i čišćenje platoa po pijacama””, navela je Pataki.

Ona je podsetila i na to da je početkom decembra sprovedena licitacija za tezge za prodaju novogodišnjih jelki i to na dve lokacije, Limanskoj i Ribljoj pijaci.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.