Tržnica nabavlja novu čistilicu

VIDEO K9: JKP Tržnica raspisalo je javnu nabavku za kupovinu nove čistilice. Kako su za Kanal 9 objasnili u ovom preduzeću, najopterećeniji radnici u Tržnici su spremačice, čistači i perači, a čistilica se nabavlja kako bi im u određenoj meri posao fizički bio lakši.

0
299

Krajem prošle godine “Tržnica” je uz pomoć Grada nabavila jednu veliku čistilicu koja je zadužena za Kvantašku pijacu.

Uz to, urađen je remont jedne stare čistilice na Najlon pijaci, ali poboljšanje čistoće na ostalim pijacama zahtevalo je još novih čistilica.

“Za ovih godinu dana to je bio jedini moj službeni put. Otišli smo u Sloveniju da je vidimo. Italijani koji je proizvode su se smejali i Slovenci, jer kad su oni nama pokazali čistilicu i počela je da čisti neku asfaltnu površinu, ja sam komandovao, vadi džak sa đubretom iz gepeka. Te smo prosuli džak sa đubretom pijačnim, gde ima i krompira i flaša od koka kole i svega, da vidimo šta radi. Ona je to uspešno počistila . Jednu jedinu manu je imala, da slabo usisava. To nama u suštini ni ne treba, ali je dobro imati to. I onda smo raspisali nabavku za naše pijace da bude na struju”, rekao je Dušan Bajić, direktor JKP “Tržnica”.

Čistilica koja je nabavljena na prethodnoj javnoj nabavci radi oko tri meseca i radnici su zadovoljni, što je doprinelo odluci za nabavku još jedne čistilice.

“Složio sam se da ove godine uzmemo još jednu, pa da pustimo da one rade 6, 7, 8, 9 meseci, da vidimo da li se kvare, shvatate. Sve je to nešto nama ili ovim prostorima nepoznata tehnika. Tako da ćemo ići još jednom. Šta može da nam se desi? Može da nam se desi da neko drugi pobedi na tenderu, pa da imamo dve različite. Na pitanje mojih saradnika da je to loše ako se desi, ja sam reka ne, to je odlično. Onda ćemo porediti te dve koje su bolje, pa ćemo ići u sledećim nabavkama prema toj koja je bolja”, naveo je Bajić.

Bajić kaže da je na javnoj nabavci jedini kriterijum cena, pa će nova čistilica biti nabavljena od ponuđača sa najjeftinijom ponudom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.