Tržni centri rade od ponedeljka

VIDEO K9: Tržni centri biće ponovo otvoreni od ponedeljka, a đaci se vraćaju u škole 19. aprila, preporuka je Kriznog štaba koji je zasedao jutros.

0
13

Situacija oko epidemije kovida 19 još uvek je vanredna, ali postoje poboljšanja, koja bi mogla da omoguće da od ponedeljka ponovno budu otvoreni tržni centri, a da se đaci vrate u škole od 19. aprila, a da onlajn nastava bude svedena samo na lokalne procene o mogućim žarištima, izjavio je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

On jedodao i da, ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije, za mesec i po može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

Tiodorović je, posle današnje sednice Kriznog štaba, kazao da je uočena blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljenja, da se odnos između prijema i otpusta u Kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta, kao i da se smanjuje broj prvih pregleda u kovid ambulantama. Kovid bolnice su, međutim, i dalje pune i pod velikim opterećenjem.

Istakao je da akcenat ostaje dalje na merama, i da se sve mere koje su poznate moraju poštovati od nošenja maski, čak i na otvorenom ako ste blizu, u razgovoru, u gužvi maska je ta koja će vas zaštititi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.