Troje novinara odbilo učešće u emisiji s Dodikom

Troje novinara odbilo je poziv RTRS da učestvuje u emisiji "Intervju sa predsednikom RS Miloradom Dodikom" dok se ne ispune osnovni uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

0
303

Glavna i odgovorna urednica informativnog programa RTV BN Suzana Raden-Todorić, urednik portala “Capital.ba” Siniša Vukelić i novinarka agencije FENA Dušica Stanojević poslali su medijima obrazloženje odluke kako bi ih upoznali kakve uslove očekuju da bi učestvovali u istoj emisiji s Dodikom.

Uslovi su, kako su nevali, nesmetan i slobodan rad medija i novinara, što podrazumeva prestanak napada na novinare, kao i da nosioci vlasti u tom bh. entitetu prestanu vređati novinare.

Takođe, potpisnici traže da se procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića, novinara RTV BN, koji je brutalno pretučen, što je posednji u nizu napada na predstavnike medija u Bosni i Hercegovini.

Kolege novinari, ali i drugi korisnici društvenih mreža, osudili su ovaj napad, ali i postavili pitanje da li je prekasno za bilo kakve reakcije i da li će se stanje dodatno pogoršati.

Kovačević je kazao da su ga pred zgradom u kojoj stanuje sačekala dvojica nepoznatih muškaraca, koji su ga po povratku sa radnog zadatka pretukli metalnim šipkama u Banjaluci.

Za sada je nepoznat identitet napadača. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.