Trodnevni Eko forum na Zlatiboru

VIDEO K9: Na našoj najposećenijoj planini juče je otvoren trodnevni Eko forum. Teme skupa na Zlatiboru su sve one koje imaju veze sa ciljevima Zelene agende.

0
14

Na Zlatiboru je juče počeo trodnevnu Eko forum koji, kako je prilikom otvaranja istakao potpredsednik Narodne skupštine Edin Đerlek, „ima za cilj podizanje ekološke svesti na temu reciklaže i upravljanja otpadom, cirkularne ekonomije, e-mobilnosti, obnovljivih izvora energije. Sve one teme koje su u vezi sa ciljevima Zelene agende“.

O značaju podizanja ekološke svesti, ali i o aktuelnom problemu sa regionalnom deponijom otpada „Duboka“ govorio je Miloljub Albijanić, narodni poslanik Zdrave Srbije, koji je rekao da su u Narodnoj skupštini održani sastanci na tu temu.

Ispred organizatora zlatiborskog Eko foruma utiske o početku rada je iznela Zorana Đorić, predstavnica kompanije „Vozim na struju“, koja je navela da je Srbija u odnosu na zemlje okruženja, u ovoj oblasti možda i naprednija, ali je u odnosu na Evropu u zaostatku.

Organizator Eko foruma na Zlatiboru je kompanija „Vozim na struju“, dok su partneri i prijatelji foruma Privredna komora Srbije, Centar za menadžment iz Beograda, Nemačka organizacija za saradnju GIZ, Hrvatski poslovni klub, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i preduzeće Gold gondola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.