Trka za oblolele od cistične fibroze

VIDEO K9: "Dok dišem, nadam se", parola je pod kojom će sutra u Novom Sadu biti održana humanitarna trka sa ciljem podizanja svesti o cističnoj fibrozi, bolesti od koje u Srbiji boluje oko 300 građana.

0
12

Humanitarna trka “Dok dišem, nadam se” biće održana ove subote, 14. maja, u Novom Sadu, a sa ciljem skretanja pažnje na tegobe osoba obolelih od cistične fibroze.

Maj je mesec podizanja svesti o cističnoj fibrozi na globalnom nivou.

Reč je o neizlečivoj, genetički uzrokovanoj bolesti od koje u Srbiji boluje oko 300 građana, navode u Udruženju za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije koja organizuje trku u Novom Sadu.

Namera im je da javnost upozna sa činjenicom da postoji inovativni lek Trikafta koji značajno pomaže obolelim da im život bude duži i lakši.

Ovaj lek građanima Srbije obezbeđen je o trošku zdravstvenog osiguranja veoma malom broju pacijenata, a njihov cilj je da pristup leku imaju svi oboleli.

Prosečan životni vek osoba obolelih od cistične fibroze u našoj zemlji je samo 25 godina.

Humanitarna trka biće organizovana i sa ciljem prikupljanja novčanih sredstva za dalje opremanje centara u kojima se oboleli od cistične fibroze u Srbiji leče.

Trka će početi u 11 časova kod Žeželjevog mosta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.