Tri teniska turnira u Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad je ovog meseca domaćin tri profesionalna muška teniska turnira na kojima će učestvovati blizu 100 tenisera iz naše zemlje i sveta. Nagradni fond na ovim turnirima je 15 hiljada dolara.

0
478

U Srbiji se ove godine održava svega pet ITF futures turnira, u Subotici, na Zlatiboru i tri u Novom Sadu.

Učešćem na ovim turnirima mladi teniseri dobijaju priliku da započnu svoj put ka svetskom vrhu tenisa.

“Svaki turnir je nagradnog fonda od 15.000 dolara. Oko 100 učesnika ima po turniru iz zemlje kao i iz sveta. Učesnici dolaze iz preko 23 zemlje iz sveta. Prošle godine smo imali dva turnira, prvi i poslednji, ali ove godine zbog izuzetne organizacije i dugogodišnje tradicije od Međunarodne teniske federacije smo dobili tri turnira za redom”, Srđan Jakovina, menadžer teniskih turnira.

Danas je odigrano prvo kolo glavnog žreba turnira na kojem učestvuju igrači iz Kine, Japana, Amerike, Japana, iz Perua, kao i iz evropskih zemalja, Nemačke, Francuske, Italije, Španije i drugih.

“Ovi turniri su od posebnog značaja za tenis u Srbiji pošto igrači kada prođu nacionalne turnire prvi turniri na kojima osvajaju ATP bodove i kojima se plasiraju dalje na svetsku rang listu počinju upravo od ovih fjučersa. Oni su nagradnog fonda 15.000 dolara i to je najniži profesionalni teniski turnir, ali je od velikog značaja što je u Srbiji mnogo lakše obezbediti našim igračima da igraju te turnire ovde i osvajaju svoje bodove”, naveo je Jakovina.

Teniseri za prolazak prvog kola dobijaju jedan bod, a 20 bodova za osvojen turnir, čime im je direktno omogućen plasman na svetsku rang listu, olakšan ulazak na turnire višeg ranga i početak profesionalne karijere. Turniri u Novom Sadu traju do 26. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.