Tri pisma iz BiH za MSP u Hagu

U Sarajevu su završene konsultacije tročlanog Predsedništva BiH povodom zahteva Međunarodnog suda pravde u Hagu da se izjasne o statusu bivšeg agenta Sakiba Softića pred tim sudom u postupku po zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, na kojima je zaključeno da će se oni pojedinačno pismom bratiti Sudu.

0
223

Na konsultacijama je dogovoreno da svaki član Predsedništva BiH pojedinačno dostavi svoje mišljenje Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Iz Međunarodnog suda Pravde u Hagu, članovima Predsedništva BiH, Mladenu Ivaniću, bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, stiglo je pismo u kome sud zahjeva da se izjasne o Sakibu Softicu, kao bivšem agentu BiH u predmetu revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Ivanić je ranije rekao da ne očekuje da o tom pitanju bude postignut konsenzus jer, kako je rekao, Izetbegović i on ne mogu imati jedinstveno mišljenje.

Inače, Ivanić je tada rekao i da ostaje pri stavu da Softić nije ovlašćen za predavanje zahteva za reviziju presude, jer ga nije delegiralo Predsedništvo BiH.

Zbog toga će, uveren je Ivanić, taj zahtev biti odmah odbijen.

Rok za dostavljanje pisma trojice članova Predsedništva BiH MSP u Hagu ističe danas u 18 sati. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.