Tri nove angio-sale u Vojvodini

VIDEO K9: Opšte bolnice u Subotici, Somboru i u Zrenjaninu dobiće po jednu angio salu, saopšteno je nakon današnjeg potpisivanja ugovora vrednosti 138,15 miliona dinara. Angio-sale biće isporučene ovim bolnicama u narednih tri meseca.

0
540

Nabavka tri nove angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ističući da angio-sale, koje su veoma važne u kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

“To će u praksi značiti adekvatniju, bolju, kvalitetniju zaštitu u ovim delovima APV i ovo je ogroman uspeh i za Pokrajinsku vladu i za zdravstvo u Vojvodini i u celoj Srbiji. Ono što nas sada očekuje jeste da nastavimo sa procesom edukacije zaposlenih u ove tri ustanove. Za to su zaduženi najbilji kardiolozi iz našeg zdravstvenog sistema i Instituta za kardiovaskularne bolesti u Kamenici. Zatim, da tehnički do kraja završimo proces uređenja prostora u kojima će biti smeštene ove angio-sale i da Simens naravno izvrši svoju obavezu – do kraja godine ćemo, dakle, imati jedan sasvim novi kvalitet u zdravstvenom sistemu Vojvodine “, rekao je Mirović.

Srbija, nažalost, spada među prve u Evropi u kardiovaskularnim bolestima, rekla je
Marijana Đorđević, direktorka “Siemens Healthcare”.

“Simens će potpisivanjem ovog ugovora isporučiti tri najsavremenije angio-sale iz svog portfolija sa najsavremenijim softverima za vizuelizaciju stenta, za neurološke i druge procedure gde će zračenje za pacijenta kao i zaosoblje koje će raditi biti minimalno”, navela je Đorđević.

Ovo ulaganje je naročito značajano za stanovnike Subotice, Zrenjanina i Sombora, jer oni često nisu u mogućnosti da pravovremeno dođu do Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.