Tri nova semafora počinju sa radom, ali kada?

VIDEO K9: Semafori koji su postavljeni na tri nove lokacije u gradu, danas bi trebalo da budu pušteni u rad. Iako je puštanje semfaora u rad najavljeno za danas, naša ekipa jutros na licu mesta uverila se da to nije bilo tako.

0
311

Semafori postavljeni na raskrsnici ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića, na Bulevaru cara Lazara u blizini raskrsnice sa ulicom Banović Strahinje i ulicom Kolo srpskih sestara, kao i na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i ulice Kraljevića Marka, prema najavama od danas će regulisati saobraćaj.

Na ove tri lokacije semafori su postavljenji zbog bezbednijeg kretanja pešaka i biciklista. Sugrađani se slažu da je ova vrsta regulacije saobraćaja bila neophodna.

Na raskrsnici Bulevara Kralja Petra I i ulice Kraljevića Marka bilo je neophodno postaviti semafore prvenstveno zbog blizine Doma zdravlja, kao i dve osnovne škole, a zbog velike gustine saobraćaja prelazak pešaka na ovoj raskrsnici bio je otežan.

Na tri nova semafora postavljeni su vremenski displeji, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, a na Bulevaru kralja Petra I i Bulevaru cara Lazara ugrađeni su i brojači saobraćaja, čija je namena prikupljanje podataka o broju i kategorizaciji vozila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.