Tretmani protiv komaraca u Sremskim Karlovcima

VIDEO K9: Prošle nedelje Cikonizacija je sprovela tretmane protiv komaraca na području Novog Sada, a od 4. avgusta tretmane nastavljaju u Sremskim Karlovcima.

0
14

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Sremski Karlovci biće izvedeni u periodu od 4. do 18. avgusta, u prvom terminu sa povoljnim meteo-uslovima, najavljuju iz “Ciklonizacije”.

Dario Aćimović, PR ovog preduzeća, podsetio je da preparati sa kojima prskaju komarce, čije dejstvo traje jedan dan, nisu štetni za ljude, ali su otrovni za pčele. Stoga je uputio apel pčelarima da svoje košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja

Ova vrsta komaraca koja se leže na ustajaloj vodi u domaćinstvima, kaže Aćimović, ne ide daleko pa tako najveći problem stvara domaćinima i njihovim komšijama. Dodao je i da, ukoliko neko nije dobio ili je već potrošio tablete za suzbijanje ove vrste, treba da se javi svojoj mesnoj zajednici preko koje ih Ciklonizacija besplatno dodeljuje.

Kao zaštitu, Aćimović preporučuje izbegavanje boravka na otvorenom u vreme pika aktivnosti komaraca, postavljanje komarnika na prozore i vrata, kao i uklanjanje iz dvorišta svega što pogoduje njihvom razmnožavanju.

Dodao je i da nema naučnih dokaza da komarce privlači određena krvna grupa, boja odeće, znoj ili parfem, već jedino CO2 koje izdišu toplokrvne životinje, što im je jasan znak da će doći do krvnog obroka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.