Tretmani komaraca sa zemlje i iz vazduha

VIDEO K9: Ciklonizacija je u ponedeljak počela sa tretmanima komaraca sa zemlje u Novom Sadu, u delovima na Novom naselju, Sajlovu i Grbavici, a večaras su na redu tretmani iz vazduha u priobalju Dunava. Preparati kojima prskaju komarce nije toksičan za ljude, ali jeste za pčele.

0
8

Sistematska zaštita zdravlja građana od odraslih formi urbanih komaraca na području Novog Sada počela je u ponedeljak tretmanima sa zemlje u nekoliko gradskih naselja.

Prošle nedelje Ciklonizacija je helikopterom radila tretiranje larvi ovih insekata na svim kanalima i barama na gradskom i prigradskom području, rekao je Dario Aćimović iz “Ciklonizacije”, a tretmani iz vazduha u priobalju Dunava planirani su za večeras ili sutra, što zavisi od vremenskih uslova.

O ovim tretmanima pčelari su, kao i ranijih godina, obavešteni, kaže Aćimović, s obzirom da se prskanje vrši preparatima koji su toksični za pčele. Njegovo dejstvo je jedan dan, a preporuka je da košnice budu zatvorene ili uklonjene najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.