Trener ŽFK Vojvodina: Ženski fudbal ima budućnost

VIDEO K9: Dok traju takmičenja u ženskim fudbalskim ligama, igračice Vojvodine u seniorskoj konkurenciji nastoje da poprave svoj plasman, dok su u klubu veoma zadovoljni rezultatima mlađih kategorija.

0
361

Ženski fudbalski klub Vojvodina prisutan je na takmičenjima kako u mlađim, tako i u kategoriji seniorki, a u klubu, kako kažu, nastoje da podjednako motivišu ekipe kako bi rezultati bili na zadovoljavajućem nivou.

Rezultati koje su fudbalerke iz Novog Sada do sada postigle u aktuelnoj superligaškoj sezoni nisu impresivni, a tome je, smatra trener crveno-belih Miloš Savić, krivo nedovoljno iskustvo na terenima mladog tima.

“Generalno gledano, jesam. Vojvodina mlađa kategorija zaista predstavljaju, kako bih rekao, najveći level u Srbiji, jer zaista godinama smo prvaci i Srbije i Vojvodine. Tako da, poznato je širom Srbije da Vojvodina ima dobru školu fudbala. Međutim, u seniorskom timu to su sve devojčice koje imaju 16, 17 godina i jednostavno najmlađi smo klub trenutno u državi, ali klub nastoji na tome da zadrži te devojke u Novom Sadu i da kroz koju godinu budemo ozbiljno konkurentni”, kazao je Savić.

Vojvodina je nakon 6 odigranih kola ženske Super lige trenutno na pretposlednjem, sedmom, mestu tabele, sa 5 poraza i jednim remijem.

Kako je rekao, cilj kluba je da ekipa uđe spremna u mečeve protiv ekipa poput Spartaka iz Subotice, Mašinca iz Niša, ili beogradske Crvene zvezde.

“U našem regionu mogu da kažem da stvarno, evo ja za šest godina koliko sam u ženskom fudbalu, možda je fudbal u Srbiji najviše napredovao od ostatka regiona. I zaista mislim da, evo i sada, rezultati koje postiže ženski fudbalski klub Spartak koji je iz Subotice, oni su igrali u 32 najbolje ekipe u Evropi. Samim tim ne odskaču puno ni ekipe u Srbiji u odnosu na Spartak. Mislim da se cela liga podigla na jedan viši nivo i da stvarno ženski fudbal u Srbiji ne mora da brine za budućnost”, naveo je Savić.

Za mlađe generacije treninzi su važni kako bi zavolele sport, naročito fudbal, dok seniorke imaju ozbiljnije treninge, objasnio je Savić i dodao da klub radi na poboljšanju uslova rada za sve uzraste. U prvom timu, kako kaže, trenutno radi pet trenera što je korak napred u odnosu na raniji period.

“Nova uprava je bukvalno posvetila svemu tome da se uloži u uslove rada igračica i same igračice kroz stipendije i tako dalje. Kao što vidite, iza mene stvarno je teško naći da negde trenirate na ravnom veštačkom terenu. Mi imamo dva termina dnevno. Zimi smo preko puta u zatvorenom balonu”, kazao je Savić.

U sedmom kolu Super lige za žene fudbalerke Vojvodine očekuje gostovanje ekipi Požarevca koja je sa jednom odigranom utakmicom manje za sada na poslednjem mestu tabele.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.