Trend zdravog života u porastu

VIDEO K9: U novosadskim pekarama retko kad možete pronaći pravi integralni ili ražani hleb i kiflu. Uglavnom su u ponudi peciva od lisnatog testa, proizvodi od brašna, masne pite i bureci. Zbog toga se građani sve više okreću prodavnicama zdrave hrane.

1419

Radnje zdrave hrane u poslednje vreme imaju sve više posla. Trend zdravog života i organske hrane zaživeo je i u našem gradu.

Svaki artikal je tražen i roba na rafovima se veoma brzo obnavlja.  Ipak, najtraženiji su proizvodi za pravljenje domaćeg hleba.

Radnje zdrave hrane najbolje rade u periodima posta, kada građani traže zamene za standardne namirnice. Ostatak godine, glavne mušterije prodavnica zdrave hrane predstavljaju ljudi koji se muče sa zdravstvenim problemima, kao što su kandida ili triglicidemija. Takođe, česti gosti su i stariji ljudi, koji su stilom života stvorili probleme sa masnoćom ili šećerom.

Sve brži tempo života prouzrokovao je kod mnogih zdravstvene probleme koje osim stresa izaziva pre svega loša ishrana. Zbog toga je trend zdrave ishrane u porastu, na šta će u narednom periodu morati da obrate pažnju pre svega novosadske pekare, kako bi ostale u koraku sa novim, zdravijim Novosađanima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.