Treći set mera pomoći privrednicima

VIDEO K9: Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Novog Sada odbornici su, između ostalog, usvojili i predlog o novom setu mera za pomoć privrednicima iz sektora najpogođenijih epidemijom korona virusa.

0
109

Kriza izazvana epidemijom virusa Covid 19 traje već duže od pola godine. Sektori poput turizma, ugostiteljstva, prevoza i slično svakako su najugroženiji trenutnom epidemiološkom situacijom. Da bi ova branše nastavile sa radom, neophodna im je pomoć grada koji je doneo i treći set mera pomoći najugroženijim privrednicima.

Unija poslodavaca Vojvodine poručuje da je ova podrška važna, ali da ima itekako prostora za poboljšanja.

Miljana Stojšić Stojanovska, direktorka Unije poslodavaca Vojvodine, naglasila je da neće svi sektori čije je poslovanje ugroženo epidemijom dobiti povlastice trećim setom mera pomoći, već isključivo oni najugroženiji.

Ugostitelji su, u okviru Unije poslodavaca Vojvodine i najglasniji i najugroženiji, kaže Stojšić Stojanovska i dodaje da su ugostitelji pominjali i razmatranje visine poreza na imovinu, ali grad, kako kaže, o tome još nije razmišljao. Ona naglašava i da je pohvalno što je zauzeće javnih površina besplatno za ugostitelje, ali su uskraćene zanatlije, jer se ovaj benefit ne odnosi na njih.

Ono što u Uniji poslodavaca pohvaljuju jeste konstantno objavljivanje konkursa za podršku privredi od strane Grada, o čemu oni redovno obaveštavaju svoje članove.

Iz Uniju poslodavaca Vojvodine Gradu poručuju da su spremni za dijalog koji bi trebalo da bude dodatno inteziviran.

Sledeća godina, u naletu svetske ekonomske krize izazvane pandemijom, veliki je izazov i svakako će uticati i na poslodavce, rekla je Stojšić Stojanovska i zaključila da se privrednici trude da, u skladu sa mogućnostima, zadrže dosadašnji obim poslovanja i broj radnika, ali da najugroženiji sektori to neće uspeti bez podrške države.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.