Treća doza vakcine i u Novom Sadu

VIDEO K9: Broj građana Srbije zaraženih korona virusom, svakodnevno raste. Danas su date saglasnost i smernice za davanje treće doze vakcine protiv kovida-19 onima koji su drugu dozu primili pre šest meseci, a u Domu zdravlja Novi Sad kažu da su već od sutra spremni za ovaj program imunizacije.

0
40

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je pogoršana, a najveći broj naših sugrađana koji su pozitivni na Kovid-19 su oni koji dolaze sa letovanja iz Crne Gore, Grčke i Turske ili sa nekoh masovnih okupljanja, kažu u Domu zdravlja Novi Sad.

U poslednja 24 sata, u našem gradu zabeleženo je 39 novih slučajeva zaraze korona virusom od pregledana 102 pacijenta.

Kada je reč o vakcinaciji, u Novom Sadu je prema, rečima prim. dr Veselin Bojat, direktora Doma zdravlja Novi Sad, imunizovano više od 200 hiljada građana, što je više od 50 odsto sugrađana. Vakcinisano je i oko 63 posto zaposlenih u Domu zdravlja.

Tokom ovih letnjih meseci dnevno je, dodaje Bojat, davano oko 200 doza, a u ponudi su Fajzer, Sinofarm i Astrazeneka vakcina, dok Sputnjika ima uglavnom samo za druge doze.

U poslednje vreme je, prema njegovim rečima, bilo dosta interesovanja roditelja za vakcinaciju dece od 12 do 15 godina.

Bojat dodaje da nije u planu ponovno aktiviranje Novosadskog sajma u svrhu vakcinacije. Ekipe Doma zdravlja građane vakcinišu u ambulanti na Novom naselju, tržnom centru na Bulevaru oslobođenja, u vakcinalnom autobusu koji svaki dan menja lokaciju, a u toku su razgovori o dobijanju stalne lokacije u centru grada, kao i o otvaranju punktova u još nekim ambulantama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.